Жителів Чаплинки просить не довіряти шахраям

2 года назад 0

Сьогодні, 19 березня, Олександр Посунько записав відеозвернення до жителів Чаплинської громади щодо активізації шахраїв:

“Зараз багато людей шукають можливість виїхати з одного місця до іншого, по Україні, за межі кордону держави. Чоловіки хочуть вивезти дітей та жінок. І активізувалися шахраї, які, використовуючи безпорадній стан людей, “розводять” їх на гроші. Тому, якщо ви знайшли якесь оголошення, вас влаштовує маршрут, вас погодились взяти з собой, перевіряйте. Подивіться її профіль в соцмережах, її друзів, не полініться поспілкуватися з її оточенням. Ніяких коштів наперед не відправляйте, бо були випадки, коли неправдиву інформацію розміщували й в чаплинських групах”.

Також, Олександр Посунько розповів про те, що деякі шахраї беруть реальні фотографії поранених дітей та жінок, а в деяких випадках якісь їх документи. Потім починають зловмисники просити кошти на лікування постраждалих. Такі ж схеми шахраї організовують зі зборами коштів для ЗСУ, продуктових наборів, тощо. Також він просить контактувати тільки з офіційними благодійними фондами, якщо є бажання допомогти постраждалим українцям від війни.