Керівництво Херсонського держуніверситету звинуватили в фінансових махінаціях 

3 года назад 0

Скандал назріває в Херсонському державному університеті. Доцент кафедри філософії Ольга Геринбург у соцмережах заявила про фінансові махінації з боку керівництва навчального закладу. 

За її словами, університет не виплатив звільненим працівникам кошти. Постраждалих виявилось більше 40 людей, які покинули місце роботи ще влітку. 

“Всім науково-педагогічним працівникам, які звільнилися за літо, керівництво ХДУ прийняло негласне рішення не виплачувати “оздоровчі”, хоча ці виплати гарантовані законом, а бюджетні кошти на них були закладені в кошторис ще на початку календарного року, виділені державою та перераховані закладу. тому невиплата оздоровчих є нічим іншим, як фінансовими махінаціями з бюджетними коштами”, – пише Геринбург. 

Більше того, за словами педагога, з невиплачених коштів вже було утримано 21% податків. 

“Тобто, на думку ректорату, викладачі ВИШу настільки заможні, що можуть платити податки навіть з неотриманих грошей?!”, – пише працівниця ХДУ. 

Ольга Геринбург зазначила, що подібні махінації – норма для керівництва Херсонського державного університету. Вона зазначила, що на початку цього року Вчена рада закладу ухвалила незаконне рішення про скорочення розміру надбавок за вчені ступені та звання, хоча кошти на ці виплати в повному обсязі були отримані ХДУ.

За словами педагога, керівництво закладу злякалося резонансу та відмінило це рішення. Однак, натомість там почали вимагати від працівників писати заяви з “проханням зменшити долю ставки”, але залишити те саме навантаження. Геринбург зауважила, що наразі готуються заяви до правоохоронних органів за фактами махінацій. 

Працівниця ХДУ також додала, що захмарні премії отримують наближені до керівництва або лояльні до нього педагоги. А ті, хто виступає проти свавілля керівництва закладу, піддаються булінгу.