Кіберполіція викрила шахраїв на Херсонщині

7 лет назад 0

Протягом п'яти місяців працівники Причорноморського управління протидії кіберзлочинності проводили оперативні заходи та документували злочинну діяльність шахраїв, які "продавали" неіснуючі товари через заборонену соцмережу "Вконтакте".

Як повідомляє Департамент кіберполіції, схему незаконного збагачення організував 28-річний чоловік, перебуваючи у місцях позбавлення волі. Звільнившись з місць ув'язнення на початку року, шахрай продовжив свою діяльність та залучив до справи двох своїх знайомих.

Злочинна група створювала акаунти у соціальній мережі та в подальшому здійснювали продаж неіснуючої продукції громадянам. Для оплати «товарів» використовували платіжні картки, оформлені на підставних осіб. Збитки від їх злочинної діяльності становлять близько 350 тисяч гривень.

20 червня, поліція провела обшуки, під час яких було вилучено гроші, мобільні термінали, банківські картки та комп’ютерне обладнання, яке використовували шахраї у своїй злочинній діяльності. Вилучене обладнання направлено на експертизу. Після отримання її висновків буде вирішено питання щодо оголошення підозри усім учасникам злочинної групи.

Триває досудове розслідування, розпочате за ч.3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Шахраям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років. Поліція продовжує з’ясовувати особи громадян, які могли постраждати внаслідок злочинної діяльності.