Кількість рейсів до Анталії збільшиться – керівник Міжнародного аеропорту «Херсон»

7 лет назад 0

30 квітня 2017 року авіакомпанія «Анда Ейр» почала виконання нових чартерних рейсів за маршрутом Херсон – Анталія – Херсон на період весняно-літньої навігації. Таким чином, у жителів Херсонської та сусідніх областей з'явилися додаткові можливості для відвідування турецьких курортів, які є досить популярними серед українців.

Як повідомив в.о. директора Міжнародного аеропорту «Херсон» Віталій Кучерук, перші рейси, які відбулися 30 квітня та 7 травня, були максимально завантаженими. В кожному з них на курорти Туреччини вирушило 172 та 167 пасажирів. Це свідчить зокрема про те, що авіаперевезення стають все більш звичними для українців.

Але на цьому робота керівництва аеропорту та Херсонської обласної ради, якій підпорядковується він, не зупиняється. «Насамперед, варто відзначити, що рейси виконуються щонеділі. Крім того, ми маємо домовленість з авіакомпанією про те, що з 25 травня збільшиться кількість рейсів — щочетверга та щонеділі. Таким чином, 44 виконаних рейси (в період із квітня до жовтня) дозволять аеропорту «Херсон» заробити 4,5 мільйони гривень. Тому ми можемо не лише задовольняти потреби людей, які відвідують Туреччину, але й отримати додаткові кошти. Адже аеропорт — це власність громади області, і однією з його функцій є заробіток грошей», — зазначив в.о. директора комунального підприємства Херсонської обласної ради Віталій Кучерук.

Відмітимо, для виконання міжнародних рейсів був обраний літак McDonnellDouglasMD-83.