Київська журналістка поділилась своїми враженнями від Херсону

6 лет назад 0

Херсонська область з кожним роком стає все більш популярною серед українських туристів. Але обласний центр, який в більшості випадків є відправною точкою до морських курортів, залишає у гостей міста неприємні враження. Погані дороги, гори сміття, будівлі, що руйнуються "на очах" — все це бачать туристи. Київська журналістка Оксана Пирожок у соцмережах написала свої враження від Херсону.

«Від Херсону жахливе враження. Після годинної прогулянки центром здається, ніби ти в Прип'яті, тільки з рекламними щитами. Дороги — повний треш, на пішохідній вулиці Суворова і далі в центрі є шикарні архітектурні пам'ятки, ну їх стан — гірше за ті, які розвалюються на Контрактовій. Ніякого позиціонування Херсону ні з помідорами, ні з кавунами, хоч а у стратегічному плані міста це написано. За 2 дні не бачила ні одного людського тролейбусу . Не уявляю, що має змусити мене туди ще раз поїхати. Взагалі у цього міста є мер і міська рада?», — пише журналістка.

Варто зазначили, що цього року міська рада планує витратити на ремонт доріг близько 40 мільйонів гривень. Але гроші виділяються, а якість дорожнього покриття не змінюється. Ситуацію з руйнуванням пам‘яток архітектури та занедбання культурної спадщини прокоментували у обласному Відділі охорони культурної спадщини. За словами спеціалістів відомства, на реконструкції таких будівель не виділяються кошти з бюджету, а відповідальність за утримання пам‘яток в належному стані перекидають на плечі власників будинків.

Автор: Антон Костюк