Клієнти пробації Херсона взяли участь у тренінгу «Грамотний тайм-менеджмент – запорука успіху»

7 лет назад 0

Пробація є відносно новим інститутом у всій Україні. Водночас досвід європейських держав підтверджує, що вона відкриє нові механізми роботи з правопорушниками.

Служба пробації — організація, що здійснює контроль за умовно засудженими, сприяє у працевлаштувані і та соціальній реабілітації осіб, звільнених з місць позбавлення волі або інших місць відбування покарання.

Вчора співробітники Дніпровського, Суворовського та Комсомольського районних секторів з питань пробації Херсона разом із засудженими долучилися до проекту “Шлях до успіху”. Професійні тренери надали практичні рекомендації  правопорушникам щодо уникнення конфлікту та стримання агресії. Також засуджені дізнались про 6 кроків виходу із конфліктної ситуації.

Особливу зацікавленість у присутніх викликав тест «Чи швидко ви виходите з рівноваги», під час якого кожен мав змогув становити, наскільки він є врівноважено юлюдиною.

Під час заходу проведена вправа «Мистецтво зауважень, або делікатна критика», що познайомила з основами мистецтва делікатної, об’єктивної, ефективної критики. Організатори проекту сподіваються, що їх практичні рекомендації будуть впроваджені у життя.

Активна діяльність Херсонської державної служби пробації є підтвердженням того, що система покарань в нашій країні не має характер помсти, що правопорушник не втрачений для суспільства та держава бере на себе відповідальність за членів своєї громади.