«Кожен день — новий квест: як вижити, як зберегти найцінніше», — про ситуацію у Комишанському окрузі

2 года назад 0

Незважаючи на безпосередню близькість військових РФ й бойові дії, староста Комишанського старостинського округу Катерина Рогова намагається підтримати жителів усіх населених пунктів округу, забезпечивши по мірі можливостей необхідним.

Розуміючи, що зі зміною сезону дітям, що за зиму підросли, потрібен одяг, а купувати його зараз у когось мало можливостей, відкрили пункт, в якому за мирного часу проводилася акція «Одягни сусіда». Учора в усіх населених пунктах отримати йогурти могли усі охочі.

Зіштовхнутися довелось і з викликами воєнного часу: загарбники робили обшуки в оселях комишанців, якщо люди не відчиняли – їм вибивали хвіртки.

Інша ситуація стосувалася мародерства: «Муніципальна варта» на Житлоселищі піймала двох неповнолітніх комишанців, які залізли у чужу власність. Староста Комишан, поспілкувавшись з хлопцями, залучила їх до громадських робіт. Тепер у них небагато часу на дурниці, адже селище велике і є де наводити лад.

“Так, ми втомились. Кожен день новий квест, як вижити, як зберегти найцінніше – наших дітей, ми втомились, бо кожен день проходимо «де, що та яка ціна. Але я знаю – ми сильні! Непереможні! Бо за нами правда ! За нами Україна! Обіймаю всіх!“, – каже Катерина Рогова.