Компанія екс-заступника голови Херсонської ОДА відмовилася ремонтувати дах школи №56

3 года назад 0

Будівельна компанія екс-заступника голови Херсонської обладміністрації Олександра Адамчика ТОВ “Хімекопром” відмовилася ремонтувати покрівлю школи №56, де виявили порушення конструкції та руйнування днями працівники закладу. Про це стало відомо під час засідання “бюджетної” депутатської комісії, повідомляє прес-служба міської ради. 

Станом на сьогодні замовлено три експертизи проведених робіт на покрівлі школи. Дві з них замовило управління освіти. Іншу – коштом батьків учнів. Якщо раніше Олександр Адамчик казав, що потрібно дочекатися висновків обстеження, то сьогодні він не визнає випадок руйнування відремонтованої конструкції гарантійним. Тому виправляти недоліки відмовився. 

Ремонтувати “ремонтований” дах знову будуть коштом міського бюджету. Відповідне рішення прийняла “бюджетна” комісія міськради. Крім цього, випадок в школі №56 хочуть визнати надзвичайною ситуацією, щоб провести роботи без проведення тендеру, про що заявив голова комісії, депутат Андрій Дмитрієв.

“Комісія надала рекомендації провести засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Херсонської міської ради, аби ремонт даху зробити швидко та ефективно, аби діти могли займатись у безпечних умовах. Також комісія рекомендувала департаменту фінансів передбачити кошти на проведення цих робіт. – заявив Дмитрієв, передає прес-служба міської ради. 

Депутат також зазначив, що компенсацію від ТОВ “Хімекопром” будуть вимагати в судовому порядку. Однак, чи подали чиновники заяви до правоохоронних органів за фактом неналежно проведених робіт, прес-служба міської ради не повідомляє. Варто додати, що наразі навчальний процес в школі відновлено, а небезпечні ділянки відгородили.