Комунальна комісія визначилися з питаннями, які будуть розглянуті на сесії

4 года назад 0

Відбулось засідання постійної депутатської комісії обласної ради з питань управління об’єктами комунальної власності під головуванням Юрія Рожкова. Участь у роботі комісії взяла заступниця голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова.

Комісія розглянула проект програми соціально-економічного та культурного розвитку Херсонської області на 2020 рік.

Депутати обговорили проєкт Стратегії розвитку Херсонської області, яка розрахована на 7 років. Цей документ не несе фінансових зобов’язань, натомість окреслює напрямки та пріоритети розвитку області. Депутат Олександр Синенко наголосив на тому, що у Стратегії мають бути враховані особливості Херсонщини як аграрного регіону, де існують проблеми обліку земель, легалізації праці, що є реальними джерелами наповнення бюджету. Комісія рекомендувала Херсонській обласній адміністрації в межах своїх повноважень розробити політику виводу аграрної галузі з тіні.

Комісія рекомендувала до розгляду на сесії проект обласного бюджету Херсонської області на 2020 рік. Депутати в черговий раз наголосили на тому, що під час розгляду бюджетних питань та проєктів програм, фінансування яких закладено у бюджеті, доповідачами все ж таки мають бути профільні заступники голови Херсонської обласної ради, щоб захищати видатки та напрямки фінансування.

Комісія підтримала виділення коштів з обласного бюджету у сумі 500 тисяч гривень для встановлення пандусів та підйомники у КНП «Обласна лікарня відновного лікування». Також були підтримані звернення від Херсонського обласного краєзнавчого музею, Херсонського обласного художнього музею, КНП «Фтизіопульмонологічний медичний центр» щодо виділення коштів на ремонтні роботи.

На сесію Херсонської обласної ради виноситься проєкт обласної Програми розвитку та підтримки закладів охорони здоров’я.

— В умовах, коли наші медичні заклади з квітня наступного року мають працювати як самостійні господарські суб’єкти – комунальні некомерційні установи (КНП) – і матимуть прямі стосунки с НСЗУ, нам потрібно потурбуватися про їх підтримку. А це можливо лише через Програму. Проєкт має спиратися на спільне бачення Департаменту та депутатів на пріоритети розвитку закладів. Нам важливо забезпечити високу якість послуг в усіх закладах, створити необхідні умови у КНП для укладання договорів с НСЗУ, – прокоментувала Оксана Рукавішнікова, яка як депутат є ініціатором звернення до обласної адміністрації щодо необхідності розробки цієї програми.

У блоці медичних питань, що стосуються власності та майна, які є в управлінні обласної ради, депутати розглянули питання доцільності ліквідації КНП «Обласна дитяча туберкульозна лікарня» шляхом приєднання до КНП ««Фтизіопульмонологічний медичний центр». Також обговорили доцільність реорганізації обласних дитячих санаторіїв та створення на базі санаторію «Джерельце» сучасного центру реабілітації та оздоровлення дітей.

Депутати розглянули звернення представників громадськості і погодилися винести на розгляд сесії пропозицію щодо виділення на благодійній основі приміщення за адресою проспект Сенявіна, 25, під створення обласного комплексного закладу для бездомних громадян.

Нагадаємо, сесія Херсонської обласної ради відбудеться 20 грудня.