Комунальне майно за копійки: херсонські слідчі розпочали ще одне провадження щодо махінацій Аліси Вербицької 

2 года назад 0

фото: Вгору

Чергова махінація з комунальним майном у Херсоні опинилася під прицілом правоохоронних органів. За заявою політика та голови обласного осередку партії “За майбутнє” Віталія Богданов поліція відкрила кримінальне провадження за статтею “Заподіяння значної майнової шкоди шляхом обману вчинене за попередньою змовою групою осіб”. Про це Богданов повідомив у соцмережах. 

Як стає відомо із заяви політика, начальниця управління комунального майна Аліса Вербицька протягом 2019-2020 року уклала 5 договорів оренди на приміщення з компанією ТОВ “ОТМ Плюс” за значно заниженими цінами. 

Для прикладу, за приміщення площею 348,5 кв.м. по вулиці Суворова, 38, компанія “ОТМ Плюс” платить на рік до бюджету трохи більше 51 тисячі гривень. При цьому, риночна вартість оренди такої площі у центрі Херсоні складає близько 180 тисяч гривень на рік. Далі у ТОВ “ОТМ Плюс” з’явилася згода Аліси Вербицької на право привласнення зазначених у заяві 5 приміщень. Простими словами, чиновниця міськради йде на змову з компанією, а схема привласнення комунального майна має зекономити власнику “ОТМ Плюс” суттєву грошову суму, яку недоотримає бюджет. 

За даними аналітичної системи Youcontrol, компанія ТОВ “ОТМ Плюс” належить херсонці Тетяні Остапенко. Цікаво, що основний вид діяльності її фірми – ремонт взуття та шкіряних виробів. Від Тетяни Остапенко так звана “ниточка” тягнеться до колишніх та діючих чиновників та депутатів міськради. 

Зокрема, до ТОВ “Футбольний клуб Укррічфлот”, який зареєстрований в місті Олешки в приватному будинку. Разом із Остапенко цим футбольним клубом володіє відома в певних колах особистість – Олександр Платов, якого називають людиною з бізнес-оточення депутата міськради та екс-мера Херсона Володимира Сальдо. Платов також є співзасновником скандально відомої громадської організації Твердиня Херсонщини разом з Георгієм Колодяжним (екс-директор херсонського КП “Сервіс-Центр”), Русланом Захаровим (депутат Херсонської райради від “ОПЗЖ” та “помічник” депутатки Олени Мазур”), Олегом Ребрієм (екс-директор КП “Херсонміськсвітло”) та іншими.