Кредит ЄБРР за нові тролейбуси почнуть віддавати за рахунок бюджету Херсона 

2 года назад 0

Кредит Європейського банку реконструкції та розвитку на нові тролейбуси для КП “Херсонелектротранс” почнуть віддавати за рахунок бюджету міста. 

Як повідомив сайт Херсонської міськради, до “бюджетної” депутатської комісії сьогодні звернувся директор комунального підприємства Ігор Житченко (депутат міськради від “ОПЗЖ”). За його словами, уже в квітні “Херсонелектротранс” має сплатити ЄБРР першу частину відсотків за кредитом. Мова йде про понад 3 млн гривень. 

“Незважаючи на підвищення тарифу, підприємство не встигає до квітня закумулювати необхідну суму”, – написав сайт міськради. 

Члени депутатської комісії підтримали виділення коштів на погашення кредиту ЄБРР. Далі слово за іншими комісіями та більшістю депутатів у сесійній залі на засіданні 25 лютого. В свою чергу, Житченко зазначив, що друга сплата відсотків ЄБРР має відбутися у листопаді. За його словами, ця сума складатиме понад 5 млн гривень. Ці кошти “Херсонелектротранс” планує сплатити вже власним коштом. 

Варто додати, що місто отримало вже три нових тролейбуси, придбані за кредитні кошти. Однак, вони досі не вийшли на маршрути, так як не пройшли сертифікацію. Коли херсонці зможуть проїхатися на новому транспорті, поки невідомо.