Маршрутників штрафуватимуть за холод в салоні та відсутність термометра

6 лет назад 0

За несправну кнопку вимоги зупинки, відсутність кондиціонера та термометра перевізників пасажирів штрафуватимуть на 1700 грн. Бо подорож у розбитих іржавих маршрутках не тільки некомфортні, але й призводять до хвороб. Про це повідомляє "ЗіБ"

Такі норми передбачені проектом закону «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення (щодо забезпечення якості перевезень у громадському транспорті)» (№7468).

Документ доповнює ст. 133-1 КУпАП, і встановлює за порушення перевізниками вимог законодавства або умов договору на перевезення штраф у 50–70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1190 грн.). А перевезення пасажирів без справних у салоні кнопок вимоги зупинки біля кожного виходу, приладу обігріву, кондиціювання та термометра тягне за собою штраф у розмірі 80–100 н.м.д.г. (1360–1700 грн.).

Відсутність належного обігріву та кондиціонування призводить до застуди людей узимку та задухи влітку. А щоб можна було чітко встановити температуру в салоні потрібен термометр.

Щоправда, проблема швидше лежить не в законодавстві, а у відсутності волі влади навести лад на ринку перевезень. З іншого боку, виробники маршруток зовсім не проти стимулу для оновлення рухомого складу перевізниками.