Микола Просторов – віце-чемпіон Європейських ігор-2019

5 лет назад 0

Разом з Давиденко Антоном, спортсмен комунального закладу «Херсонська школа вищої спортивної майстерності» Херсонської обласної ради, Заслужений майстер спорту України Просторов Микола, показав другий результат у синхронних стрибках на батуті на других Європейських іграх, які проходять з 21 по 30 червня 2019 року в Мінську (Білорусь).

Фаворитами перед змаганнями вважалися росіяни і господарі білоруси, але обидві пари впали і в підсумковому протоколі опинилися на останніх місцях.

Проте українці показали відмінний виступ і лише помарка при приземленні зіпсувала загальне враження та позбавила їх 0,5 бала, що, як потім виявилося, не дозволило Давиденко і Просторову виграти «золото» – їх результат склав 51,350 балів.

Українська пара утримувала перше місце до виступу останнього дуету – поляки Лукаш Яворскі та Артур Закревскі уникли серйозних помилок і виграли «золото» Європейських ігор-2019, випередивши українців лише на 0,1 бала.

«Дещо засмучений, адже в душі дуже хотілося разом з Антоном стати переможцем Ігор. Утім, моя помилка вартувала нам «золота». Але будь-яка медаль – це успіх, тим паче віце-чемпіонська. Завжди приємно поповнювати скарбничку України», – відзначив Микола Просторов.

Тим часом його «срібний» співавтор Антон Давиденко поділився цілями дуету на найближче майбутнє: «Найбільша ціль – Олімпійські ігри у 2020 році. Олімпіада – це мрія й мета всього спортивного життя. Якщо все буде добре, без травм, поборемося».