Минулої доби ліквідовано 8 пожеж сухої трави

7 лет назад 0

Минулої доби в області зафіксовано 8 пожеж сухої трави. На їх гасіння виїжджали підрозділи обласної служби ДСНС та команди місцевої пожежної охорони. Саме силами місцевої пожежної охорони ліквідовані займання сухостоїв у селі Сиваське Новотроїцького району та у селі Красне Скадовського району. Пожежно-рятувальні підрозділи були задіяні у містах Херсон та Нова Каховка, у Олешківському, Новотроїцькому, Каховському та Нижньосірогозькому районах області. Зокрема, повідомлення про виникнення пожежі на відкритій території Нижньосірогозької селищної ради за межами населеного пункту до рятувальників надійшло о 17:59. Аби запобігти розповсюдженню вогню для оборювання прилеглої території був задіяний трактор місцевого фермерського господарства. О 18:46 пожежу вдалось локалізувати, а о 19:15 ліквідувати. Площа гасіння склала 200 кв. м.

Каховським вогнеборцям під час ліквідації пожеж сухої трави поблизу села Василівка вдалося не допустити перекидання вогню на неподалік розташовані житлові споруди, городи та фруктовий сад.

Загальна площа пожеж сухої трави становить 1 га. Причини пожеж встановлюються. Хоча у більшості випадків такі займання стаються з вини людей, а саме через неоебережне поводження з вогнем.

ГУ ДСНС України у Херсонській області