Молодий педагог-науковець із Херсонщини став учасником наукової школи Європейської організації ядерних досліджень (CERN)!

5 лет назад 0

У квітні у м.Женеві, Швейцарія відбулась сьома наукова школа для співробітників та педагогічних працівників Малої академії наук України у галузі фізики на базі Європейської організації ядерних досліджень (CERN).

За рекомендацією комунального закладу «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради учасником цієї школи від Херсонської області став Платонов Олексій Юрійович, учитель Херсонської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови Херсонської міської ради.

Програмою школи були передбачені лекції й практичні заняття з сучасної фізики елементарних частинок та космології, де українські педагоги-науковці отримали інформацю про технічні можливості прискорення елементарних частинок та їх детектування, застосування прискорювачів у медицині, промисловості та інших галузіях.

Хорошу нагоду подискутувати й обмінятися науковим і педагогічним досвідом освітяни мали і протягом науково-практичного семінару, лабораторних занять, наукових діалогів із представниками CERN.

Під час екскурсій на основні структурні підрозділи CERNу, проведених інженерами-фізиками, учасники наукової школи побачили Великий андронний колайдер, фабрику антиматерії та потужні обчислювальні центри. А в рамках культурної програми перебування в Женеві відвідали Музей історії науки та Палац Націй – європейську штаб-квартиру ООН.

Крім того, учасники мали змогу поспілкуватися із співвітчизниками, що працюють у CERNі та отримати кваліфіковані консультації та рекомендації щодо підготовки майбутніх науковців.

Слід зазначити, що за ініціативи Національного центру «Мала академія наук України» створено Всеукраїнський клуб почесних послів науки Європейської організації ядерних досліджень (CERN). Ще з 2011 року НЦ «МАН України» надає можливість талановитим педагогам, які займаються з учнями науково-дослідницькою роботою в галузі фізики брати участь у навчальній програмі CERNу. Такою можливістю протягом кількох років скористалися вже 146 українських вчителів-фізиків.

Цього року учасником Всеукраїнського клубу став і Платонов Олексій Юрійович, якому присвоєно символічний статус «почесний посол науки СERN в Україні».

За результатами участі Платонова О.Ю. у науковій школі CERN у травні-червні місяці комунальним закладом «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради будуть організовані дистанційні заходи для вчителів-фізиків та учнів, на яких Платонов О.Ю. поділиться отриманим досвідом та знаннями з передових досягнень науки у галузі фізичних досліджень.