На чорноморському узбережжі Херсонщини поліція виявила 8 іноземців, які працювали нелегально

6 лет назад 0

У селі Залізний Порт Голопристанського району працівники поліції виявили вісім громадян Узбекистану, які працювали на чорноморському узбережжі у кафе та на набережній, не маючи на це спеціальних дозволів. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції області.

Факт перебування в області іноземців, які порушили правила перебування в Україні, виявили працівники відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного главку поліції спільно з працівниками УДМС в Херсонській області.

Під час перевірки документів встановлено, що іноземці, усім до 25 років, приїхали в Україну з метою навчання у медичних вишах. З їх пояснень стало відомо, що на літній період вони приїхали на узбережжя заробити гроші.

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми обласного главку поліції Олег Шанько, до адміністративної відповідальності притягнуті як іноземці, так і їх роботодавці, які офіційно не працевлаштували молодих людей.

На іноземців складені адміністративні протоколи за ст.203 «Порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні і транзитного проїзду через територію України» КУпАП та на їх роботодавців за ст.204 «Порушення порядку працевлаштування, прийняття на навчання, надання житла, реєстрації іноземців та осіб без громадянства та оформлення для них документів» КУпАП.

Продовжується спільна робота поліції та УДМС в Херсонській області щодо виявлення та документування порушень міграційного законодавства, а також протидії нелегальній міграції. З цією метою відпрацьовуються місця можливого перебування на території області іноземців та осіб без громадянства, а саме – речові та продовольчі ринки, торгівельні та будівельні майданчики, гуртожитки ВНЗ, готелі, вокзали, автостанції, автотранспорт, адреси тимчасового проживання (перебування) з метою виявлення іноземців, які незаконно перебувають на території України, та фактів їх незаконного перевезення або переховування.