На Херсонщині екологи та поліція наводять лад на водоохоронних зонах магістрального каналу

6 лет назад 0

Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища у Херсонській області проведено позапланову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Каховського району. Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Херсонській області.

В ході здійснення перевірки на земельних ділянках водоохоронної зони каналу Р-2 Каховського магістрального каналу виявлено виливи рідини з різким запахом мастил. Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби грунтів. За результатами лабораторно-інструментального контролю у відібраних зразках виявлено значне перевищення фонового вмісту нафтопродуктів.

Державною екологічною інспекцією у Херсонській області розраховані збитки, заподіяні державі внаслідок забруднення земельної ділянки на підставі Методики визначення розмірів шкоди, зумовленої забрудненням і засміченням земельних ресурсів через порушення природоохоронного законодавства.

Матеріали направлено до Каховського відділу поліції ГУНП України в Херсонській області для встановлення осіб винних у даному порушені та вжиття відповідних заходів реагування.