На Херсонщині громадянина оштрафували за будівництво замість покосу сіна

7 лет назад 0

Держекоінспектори розрахували збитки від використання земельної ділянки не за цільовим призначенням.

Як повідомлялося раніше за результатами позапланової перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Дніпровської сільської ради Білозерського району Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області встановлено, що земельна ділянка, яка відведена в оренду громадянину Шамановському О.Д. загальною площею 0,0846 га для сінокосіння, використовується не за цільовим призначенням, не розроблено робочий проект щодо проведення робіт на землях водного фонду, відсутній висновок державної екологічної експертизи.
За результатами перевірки громадянина Шамановського О.Д. притягнуто до адміністративної відповідальності та з метою усунення виявлених порушень надано припис.

Державною екологічною інспекцією у Херсонській області за даним фактом проведено розрахунок збитків, заподіяних державі внаслідок використання земельної ділянки не за цільовим призначенням, що становлять — 26,4 тис. грн., направлено відповідний лист до Білозерської районної державної адміністрації щодо порушень земельного законодавства при укладанні договору оренди земельної ділянки та проінформовано прокуратуру Херсонської області.

Про це повідомляє державна екологічна інспекція у Херсонській області.