На Херсонщині молоді медики отримали житло

6 лет назад 0

Рішення ХІХ сесії Херсонської обласної ради VII скликання щодо вивільнення орендованих приміщень у комунальній установі «Медичний пансіонат «Медик» Херсонської обласної ради, а також встановлення розміру пільг за проживання у ньому дали перші результати. Про це повідомляє прес-служба облради.

Нагадаємо, з відповідною ініціативою виступила заступник голови Херсонської обласної ради Оксана Рукавішнікова. Її пропозиція знайшла підтримку на профільних постійних комісіях.

Завдяки прийнятому рішенню вже через п’ять днів молоді медики отримали тимчасове житло.

Так, 1 серпня 2018 року до медичного пансіонату заселилися дев’ять інтернів, які протягом декількох років проходитимуть інтернатуру на базі херсонських медичних закладів.

До Херсонської обласної клінічної лікарні зараховано на стажування трьох практикантів, серед яких два акушер-гінеколога та один нейрохірург. В Херсонській міській клінічній лікарні ім. Є.Є. Карабелеша проходитимуть інтернатуру відразу два терапевта, в Херсонській обласній дитячій клінічній лікарні – неонатолог та анестезіолог, а в Херсонському обласному онкологічному диспансері та екстреній (швидкій) медичній допомозі – онкоренгенолог та інтерн невідкладної медичної допомоги відповідно.

За рішенням депутатів Херсонської обласної ради протягом проходження інтернатури всі фахівці матимуть пільги на проживання – сплачуватимуть лише 40% від вартості проживання.

До речі, управлінням розвитку об’єктів спільної власності територіальних громад області проведено перевірку економічної обґрунтованості вартості ліжко-місць, встановлених комунальною установою «Медичний пансіонат «Медик» Херсонської обласної ради. Як показав аналіз: при наявних умовах, визначено вартість проживання у розмірі 2225,0 грн за одне ліжко-місце. Відповідна вартість затверджена директором КУ «Медичний пансіонат «Медик» Херсонської обласної ради Оксаною Паламарчук 01.08.2018.