На Херсонщині поліцейські вилучили у водія «Honda» пістолет з набоями

5 лет назад 0

Каховські поліцейські виявили у водія автомобіля «Honda» пістолет з набоями. Заборонені предмети вилучені та направлені на експертизу, а їх власнику загрожує до 7 років позбавлення волі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Під час патрулювання автошляху у напрямку Малої Каховки працівники групи реагування Каховського відділу поліції побачили на узбіччі чоловіка, який подавав знаки поліцейським з проханням зупинитись. Чоловік розповів правоохоронцям, що щойно на заправці біля виїзду з Каховки бачив автомобіль «Honda», на задньому сидінні якого лежав предмет, схожий на пістолет.

Поліцейські одразу виїхали на заправку, де дійсно побачили вказаний транспортний засіб та водія, який знаходився в салоні автомобіля. Під час бесіди з чоловіком співробітники поліції помітили, що 32–річний житель м. Нова Каховка нервує. На прохання інспекторів дозволити оглянути салон автівки її власник відповів відмовою.

Як розповів начальник Каховського відділу поліції Олексій Войчек, після цього на місце виїхала слідчо-оперативна група, яка провела санкціонований обшук транспортного засобу. Під час обшуку поліцейські виявили на задньому сидінні предмет, схожий на пістолет калібром 9мм, та магазин із набоями.

Вилучені речі направлені на дослідження в експертно-криміналістичний центр. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років). Триває досудове розслідування.

Поліція Херсонщини нагадує, що з 1 жовтня на території Херсонщини розпочався місячник добровільної здачі зброї. Громадяни, які незаконно зберігають зброю, боєприпаси, вибухові речовини та добровільно в цей період здадуть їх в поліцію мають можливість уникнути кримінальної відповідальності.