На Херсонщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою у розбійному нападі та вбивстві пенсіонерки

6 лет назад 0

В Голопристанському районі поліцейські затримали 35-річного раніше судимого місцевого жителя, який проник в будинок пенсіонерки, наніс їй тілесні ушкодження, забрав близько 30000 гривень та ювелірні вироби. Жінка від ушкоджень померла. Зловмисник викраденими грошима розрахувався з боргами, а решту витратив на наркотики та їжу. В чергову частину Голопристанського відділення поліції зателефонувала місцева мешканка. Жінка  повідомила, що її 76-річна сусідка вже другий день не відчиняє двері та не відповідає на телефонні дзвінки. На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Під час огляду домоволодіння поліцейські виявили труп господарки з тілесними ушкодженнями. Також з’ясувалося, що з будинку зникли гроші та ювелірні вироби.

До розкриття злочину, окрім працівників районної поліції, долучилися й оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції. Слідчо-розшукові заходи тривали майже дві доби. Поліцейські провели подвірний обхід, опитали та перевірили місцевих жителів із кримінальним минулим. Під час бесід із громадянами оперативники дізналися, що один із жителів районного центру, який веде антигромадський спосіб життя, раптово розрахувався з боргами, які не повертав вже місяць.

Поліцейські перевірили інформацію та попередньо встановили, що цей чоловік має відношення до вчинення злочину. Підозрюваний проник в будинок 76-річної місцевої жительки, наніс їй тілесні ушкодження, викрав гроші та ювелірні вироби. За висновком судово-медичної експертизи, жінка померла від отриманих ушкоджень.

Як розповів начальник Голопристанського відділення поліції Володимир Пісоцький, підозрюваним є наркозалежний 35-річний місцевий житель. Раніше він неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за вчинення майнових злочинів.

В ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання підозрюваного були вилучені викрадені ювелірні вироби та грошові кошти в сумі близько 20000 гривень. Ще 10 тисяч гривень затриманий витратив на наркотики, алкоголь та їжу.

Підозрюваний затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкриті кримінальні провадження за ч.2 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство» та ч.4 ст.187 ККУ «Розбій».

Вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Відділ комунікації поліції Херсонської області