На Херсонщині поліція проводить цільові профілактичні заходи «Зброя та вибухівка»

5 лет назад 0

Відпрацювання розпочалося 20 травня. Головна мета проведення заходів є недопущення потрапляння на Херсонщину із зони ООС та вилучення із незаконного обігу автоматичної та іншої нарізної зброї, боєприпасів, вибухових речовин та пристроїв, які можуть використовуватися під час вчинення злочинів, а також встановлення осіб, причетних до незаконного поводження зі зброєю. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

З цього приводу сьогодні в обласному главку поліції під головуванням заступника начальника обласної поліції Миколи Цапа відбулася робоча нарада, на яку також запросили представників служби безпеки України та військової служби правопорядку. В ході наради учасники розглянули нагальні питання та проміжні результати відпрацювання, а також напрямки взаємодії між відомствами у недопущенні потрапляння на територію області зброї та вибухівки.

Зокрема Микола Цап зазначив, що поліція вживає усіх заходів з протидії незаконному обігу зброї. В той же час поліцейські сподіваються на співпрацю та допомогу служби ВСП у попередженні та виявленні фактів перевезення небезпечних предметів із зони проведення операції об’єднаних сил під час ротації військових частин.

Як приклад, начальник кримінальної поліції Херсонщини розповів присутнім, що вчора близько 16:40 в Херсоні поблизу ТРЦ «Салют» в ході проведених розшуково-слідчих заходів працівники управління карного розшуку, слідчого управління та оперативники Білозерського відділення поліції затримали 57-річного жителя Білозерського району при спробі продати за 1 тисячу доларів США автоматичний пістолет Стєчкіна. Чоловік раніше вже неодноразово притягався до кримінальної відповідальності, в тому числі в 2012 році за збут зброї. Зі слів затриманого, АПС йому на зберігання залишив знайомий, який проходив службу в складі одного з добровольчих батальйонів на сході держави.

Загалом з початку відпрацювання поліцейські із незаконного обігу вилучили 2 пістолети, 4 обрізи мисливських рушниць, 12 гранат та 5 запалів, понад 1700 набоїв до зброї армійських зразків, понад 100 кілограм пороху та 635 грам тротилу.

За даними фактами 19 правопорушникам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України. Підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

Поліція Херсонщини звертається до мешканців області! Якщо ви володієте інформацією про осіб, які можуть незаконно зберігати зброю, боєприпаси або вибухові речовини, повідомляйте в поліцію за номером "102". Також інформуємо, що за добровільну здачу в поліцію цих заборонених предметів передбачене звільнення від кримінальної відповідальності.