На Херсонщині поліція розпочала перевірку законності реалізації хвойних дерев

4 года назад 0

Для всіх зимові свята пов’язані із запахом та красою хвойних дерев. Але у передноворічний період в лісах підвищується активність браконьєрів, які бажають заробити на лісових красунях. Тож, з метою збереження лісів та запобігання незаконній вирубці дерев, на території Херсонської області поліція розпочала профілактичне відпрацювання щодо недопущення вирубки лісів та перевірку законності реалізації хвойних дерев.

У всіх районах області створені спільні мобільні групи з числа дільничних офіцерів поліції, представників лісових господарств та громадськості, які цілодобово патрулюють райони можливої вирубки дерев. На стаціонарних поліцейських постах перевіряються транспортні засоби, які перевозять хвойні дерева, на наявність документів, що підтверджують законність придбання ялинок. В населених пунктах проводяться рейди з перевірки місць продажу хвойних дерев з метою виявлення порушень під час їх реалізації.

В рамках профілактичного відпрацювання дільничні офіцери спільно з працівниками групи реагування Голопристанського відділення поліції зупинили легковий автомобіль «ВАЗ» з причіпом, у якому водій незаконно перевозив 21 ялинку. Поліцейські наклали арешт на транспортний засіб та причіп, дерева вилучені та встановлюються їх походження. Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу» . Сумма збитків, завданих навколишньому середовищу, становить 12000 гривень.

Шановні жителі Херсонщини! Поліція звертається до вас з проханням не порушувати чинне законодавство, не нищити лісовий фонд області та не бути байдужими до навколишнього середовища! Давайте разом будемо берегти наше довкілля, красу наших лісів, подбаємо про чисте повітря і покращення екології!

Відділ комунікації поліції Херсонської області