На Херсонщині треба збирати «чесний» урожай

7 лет назад 0

Цьогоріч факти самовільного зайняття земельних ділянок шляхом посіву сільськогосподарських культур набули особливих масштабів серед фермерів Херсонщини.

Спільно з органами прокуратури фіскальні органи Херсонської області долучилися до перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог земельного законодавства України під час використання земельних ділянок в нашій області.

Протягом червня п.р. на території нашої області були встановлені посіви сільськогосподарських культур на самовільно зайнятих земельних ділянках загальною площею 1228 га без жодних правовстановлюючих документів.

На цьогорічний урожай пшениці «кмітливих» господарів з Новотроїцького та Бериславського районів вже отримані дозволи суду на реалізацію посівів сільськогосподарських культур на угіддях площею 73,6 гектарів.

Враховуючи всі обставини, комісіями були вжиті заходи щодо опису виявлених посівів зернових. Після проведення оцінки, врожай буде передано на продаж через акредитовані при ДФС України торгівельні підприємства, які уповноважені на реалізацію конфіскованого та майна, що переходить у власність держави. Відтак, кошти від реалізації нелегальних посівів сільськогосподарських культур на Херсонщині надійдуть в дохід держави.

На Херсонщині земельні ділянки є одним із найпоширеніших джерел прибутків як для бізнесу, так і для громадян регіону. Отже всі власники та користувачі землі, відповідно до норм Податкового кодексу, зобов’язані подавати податкову звітність та інформувати органи фіскальної служби області про об’єкти оподаткування.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області