На Херсонщині ювенальні поліцейські розшукали 13-річного хлопця, який через небажання вчитися втік з дому

6 лет назад 0

Поліцейські знайшли хлопця завдяки пильності працівників автовокзалу в місті Гола Пристань. Вони впізнали неповнолітнього пасажира по орієнтуванню і одразу зателефонували в поліцію. Ювенальні поліцейські висадили хлопця з автобусу, на якому він хотів їхати в Херсон. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Неповнолітній втік з дому у місті Гола Пристань 28 серпня, але його мати звернулася в поліцію лише 11 вересня. Жінка пояснила, що син і раніше уходив з дому, але завжди повертався. Хлопця розшукували ювенальні поліцейські та працівники Голопристанського відділення поліції. Правоохоронці звернулися до мобільного оператора з проханням розіслати смс-повідомлення про зниклого, орієнтування з його фотографією розмістили у ЗМІ, розклеїли на зупинках громадського транспорту, поблизу магазинів, кафе та інтернет-клубів.

Через тиждень після початку пошуків в поліцію надійшов дзвінок від працівників автовокзалу м.Гола Пристань. Вони розповіли, що в автобус сполученням Гола Пристань-Херсон зайшов хлопець, дуже схожий на розшукуваного. На автовокзал виїхали ювенальні поліцейські. Вони переконалися, що неповнолітній пасажир і є розшукуваним. З хлопцем було все добре. Він пояснив, що йому набридла батьківська турбота, він не хоче вчитися, а хоче гуляти. Весь цей час він жив у малознайомих друзів.

— Хлопець став 425-ю дитиною, яку з початку року розшукали працівники поліції. За цей період 399 дітей були знайдені та повернуті у родини упродовж доби, — повідомив начальник відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Херсонській області Ярослав Шанько.

Працівники ювенальної превенції помістили хлопця у центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Його матір буде притягнута до адміністративної відповідальності.