На Херсонщині виявлено два факти незаконної порубки лісу

6 лет назад 0

Поліція області постійно проводить заходи, направлені на недопущення незаконної вирубки лісових насаджень та притягнення до відповідальності причетних до цього осіб.

Під час профілактичного патрулювання по нагляду за безпекою дорожнього руху працівники групи реагування Великолепетиського відділення поліції зупинили автомобіль «ВАЗ-2101» з причепом, водій якого незаконно перевозив в салоні автівки, багажнику та причепі спиляні дерева білої акації без документів. Поліцейські вилучили автомобіль з причепом.

Тієї ж ночі поблизу с.Катеринівка працівники поліції виявили ще один автомобіль ВАЗ з причепом, у якому знаходились незаконно спиляні дерева. Причеп вилучено.

Як повідомив начальник Великолепетиського відділення поліції Андрій Чонка, за обома фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка лісу» (карається штрафом від трьохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк).

На теперішній час призначено ряд експертиз, підраховується сума збитків, завданих лісовому фонду, тривають слідчі дії.

Шановні громадяни! Якщо вам відомі факти незаконної порубки дерев, прохання звертатися за телефоном «102». Анонімність гарантована! Будемо вдячні за співпрацю.

За інформацією відділу комунікації поліції Херсонської області