На Херсонщині з початку року поліцейські розшукали 16 дітей

4 года назад 0

З початку цього року працівники ювенальної превенції поліції Херсонщини розшукали та повернули додому 16 дітей, які з втекли з дому або санаторіїв. У всіх неповнолітніх була одна причина втечі – бажання погуляти. Для розшуку 15-ти дітей поліцейським знадобилася лише доба. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Лише за вихідні дні правоохоронці знайшли 5 неповнолітніх. 15-річну жительку Скадовського району поліцейські шукали з 7 січня. Дівчина без попередження пішла з дому і не повернулася, на дзвінки матері не відповідала. Поліцейські відпрацювали дружні зв’язки зниклої і встановили, що вона може перебувати у Білозерському районі. Під час перевірки інформація підтвердилася. Неповнолітню виявили в будинку її 25-річної подруги, з дівчиною було все добре. Вона пояснила, що хотіла весело провести канікули в компанії друзів. Ювенали відвезли школярку до матері.

У місті Нова Каховка з оздоровчого санаторію втекли двоє 12-річних хлопців, батьки яких позбавлені прав на виховання дітей. На пошуки неповнолітніх орієнтували особовий склад Новокаховського відділу поліції. Працівники ювенальної превенції перевіряли місця концентрації громадян. Хлопчиків знайшли упродовж години біля ринку. З дітьми було все добре, їх повернули в санаторій для продовження курсу реабілітації після хвороби.

15-річний житель Білозерського району пішов з дому гуляти і ввечері не повернувся. Мати звернулася в поліцію. Правоохоронці розшукали підлітка в будинку його бабусі. Хлопець пояснив, що гуляв до ночі, а потім не хотів повертатися додому, тому що боявся сварки батьків.

У Корабельне відділення поліції звернулася 38-річна херсонка. Вона повідомила, що її 14-річна донька пішла до подруги, але додому не повернулася. Мобільний телефон дівчина з собою не взяла. Працівники поліції почали відпрацьовувати район і за півгодини побачили неповнолітню. Вона пояснила, що саме поверталася додому з гостей. Дівчину провели додому і передали матері.