На Херсонщині з початку року поліцейські розшукали 315 зниклих дітей

5 лет назад 0

З початку року на Херсонщині поліцейські розшукали 315 дітей, які з різних причин втекли з дому, інтернатів або від опікунів. На розшук 307 з них поліцейським знадобилася доба. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомляє начальник відділу ювенальної превенції поліції Херсонщини Ярослав Шанько, лише за минулу добу 11 липня були розшукані двоє неповнолітніх: 13-річний хлопець та 16-річна дівчина.

Хлопець зник в Херсоні у Корабельному районі. Його бабуся о 18:30 зателефонувала в поліцію і розповіла, що приблизно о 12:00 онук пішов гуляти і додому не повернувся. Поліцейські перевірили найближчі двори та дитячі майданчики і виявили зниклого у компанії друзів. З хлопцем було все добре. Він пояснив, що загрався і забув про час, тікати з дому намірів не мав.

Про зникнення 15-річної жительки Чаплинського району в поліцію повідомили її опікуни. Вони пояснили, що приблизно о 05:00 ранку донька пішла з дому і сказала, що піде працювати в поле. За кілька годин вдома вона так і не з’явилася.

Працівники ювенальної превенції встановили, що до поля дівчина так і не дійшла, її друзі теж нічого не знали про її місцезнаходження. Поліцейські з’ясували, що біологічні батьки дівчини позбавлені батьківських прав на неї і нині проживають у Нововоронцовському районі. Правоохоронці припустили, що неповнолітня могла поїхати до них. Інспектори опитали працівників автостанції та водіїв рейсових автобусів, які направлялися у Нововоронцовський район. Один з водіїв упізнав дівчину. Чаплинські поліцейські попередили своїх нововоронцовських колег, які виявили розшукувану на автостанції. З дівчиною було все гаразд. Вона розповіла, що хотіла самостійно розшукати рідних батьків. Працівники поліції повернули неповнолітню додому, з нею та її опікунами провели профілактичну бесіду.