На Херсонщині за минулий тиждень померли 185 хворих на COVID-19, з яких 93% люди пенсійного віку

2 года назад 0

За оперативною інформацією, яку щоденно надає департамент охорони здоров’я Херсонської ОДА, у період з 25 до 31 жовтня в області померли 285 хворих на COVID-19, з яких 172 – люди похилого віку.

Саме ця категорія людей має найвищий ризик захворіти на COVID-19, адже вони окрім слабкої імунної системи мають хронічні захворювання. Практика показала, що пацієнти, у яких є діабет або інші захворювання, від COVID-19, на жаль, гинуть частіше і швидше, ніж люди без цих хвороб, і що лікувати їх набагато тяжче.

Наразі на Херсонщині кількість невакцинованих із COVID-19 у лікарнях щодня зростає. Самим дієвим способом захисту під час пандімій завжди була вакцинація.

Вакцини від COVID-19 були винайдені передусім для людей літнього віку з усім їхнім «букетом» хронічних захворювань. Тож вакцинувати людей із хронічними захворюваннями безпечно. І робити це потрібно, щоб вони менше наражалися на ризик загинути через COVID-19. Наприклад, у Канаді першими вакцинували навіть не медпрацівників, а тих, хто мешкає в будинках для літніх людей, і тих, хто доглядає за ними, адже найбільша смертність від COVID-19 була зафіксована саме серед людей похилого віку.

Чи потрібні ще якісь докази, окрім наведеної вище статистики – питання риторичне. Саме тому люди середнього віку, і вакциновані і противники вакцинації, мають подбати про своїх батьків, дідусів і бабусь! Якщо ви хочете зберегти життя своїм рідним і близьким вам людям, подбайте про їх вакцинацію.