На курортах Херсонщини бізнесмени-порушники вже отримали 650 тисяч гривень штрафів

7 лет назад 0

В рамках операції «Курорт-2017» спеціалісти Головного управління ДФС у Херсонській області практично щоденно проводять перевірки суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог правильності проведення розрахункових операцій у місцях масового відпочинку громадян на Херсонщині.

Починаючи з 25.05.2017, проведено 52 фактичні перевірки суб’єктів господарювання нашої області, за наслідками перевірок до бізнесменів-порушників застосовано штрафних санкцій на загальну суму 650,0 тис. гривень.

Серед найбільш розповсюджених порушень — реалізація алкогольних напоїв (у тому числі пива) та тютюнових виробів без придбання відповідних ліцензій. Протягом червня п.р. встановлено 9 випадків здійснення підприємницької діяльності без ліцензій на торгівлю підакцизними товарами, до порушників застосовано 204,0 тис.грн. штрафних (фінансових) санкцій. Ще 6 підприємців продавали алкогольні напої за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої, їм нараховано 60,0 тис.грн. штрафних санкцій. За реалізацію алкогольних напоїв на розлив у невизначених для цього місцях торгівлі (без статуса ресторанного господарства) 5 бізнесменів сплатять до бюджету 34,0 тис.грн. штрафу. Перевірки тривають, повідомляє Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області.