На курортах Херсонщини минулого тижня жертвами шахрайств з орендами квартир стали жителі трьох областей

6 лет назад 0

На Херсонщині минулого тижня жертвами шахрайств з орендами квартир на чорноморському узбережжі стали жителі Львівської, Дніпропетровської та Кіровоградської областей. 30-річний житель Львівської області запланував родинний відпочинок в селі Лазурне Скадовського району. На сайті оголошень знайшов інформацію про оренду кімнати у міні-котеджі біля самого моря. Зателефонував по вказаному номеру і замовив кімнату, за яку перерахував передоплату в сумі 1600 гривень. Так само орендував житло у Лазурному і його земляк, перерахувавши у якості передоплати 1800 гривень. Коли обидві родини приїхали на відпочинок, то перша за вказаною адресою виявила кіоск, а друга магазин.

Так само постраждали дві родини з Кіровоградської області. Вони через Інтернет замовили два дерев’яні будиночки на узбережжі села Залізний Порт Голопристанського району, внісши загалом 7 тисяч гривень завдатку за тиждень проживання. Прибувши на місце, потерпілі виявили на місці будинків пансіонат. Гроші їм ніхто не повернув, оголошення з сайту вже видалили.  

Три родини з Дніпропетровської області винайняли квартири у місті Генічеськ та селі Щасливцеве. За житло перерахували передоплату від 400 до 800 гривень. Вже на місці з’ясували, що в Генічеську замість квартири знаходиться магазин, а у Щасливцевому взагалі вказаної в оголошенні адреси не існує.

За усіма фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження.

Шановні громадяни! Будьте дуже уважними при орендуванні житла в Інтернеті. Ніколи не перераховуйте гроші за квартири заздалегідь, розрахунок повинен відбуватися під час заїзду. Шукайте житло лише на перевірених сайтах, де є багато відгуків від попередніх винаймачів помешкання.

Відділ комунікації поліції Херсонської області