На острові Джарилгач відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі

7 лет назад 0

11 жовтня на острові Джарилгач відбулися тактико-спеціальні навчання з гасіння умовної пожежі на відкритій території. Мета навчань — перевірка стану готовності пожежно-рятувального підрозділу, взаємодії з медичною службою, комунальним закладом "Одеська морська пошуково-рятувальна служба", скадовським лісомисливським господарством, Національним природним парком "Джарилгацький" у випадку ліквідації пожежі на острові.

За тактичним задумом на Джарилгачі загорілася суха трава, швидко розповсюджуючись територією. Вогонь направляється в сторону тимчасових споруд. Люди самостійно намагаються загасити пожежу. Є постраждалі з опіками. На пульт зв’язку 19-ї Державної пожежно-рятувальної частини м. Скадовськ від чергового лісомисливського господарства надходить інформація про пожежу в районі коса Глибока. Диспетчер 19-ї ДПРЧ направляє черговий караул на рятувальному човні з мотопомпою, пожежними рукавами та іншим обладнанням. Також зв"язується з медичною службою для надання медичної допомоги, диспетчером Одеської пошуково-рятувальної служби для доставки особового складу підрозділу на острів та потерпілих до міста Скадовськ, керівництвом Національного природнього парку для залучення працівників до гасіння пожежі.

На момент прибуття перших підрозділів виявлено двох потерпілих, умовна пожежа поширилася на площу близько 5 га. Вогонь розповсюджується стрімко, загрожуючи спорудам та людям. Працівники медичної служби надають допомогу потерпілим. Рятувальники переносять потерпілих на катер, який доставляє їх до міста Скадовськ. Після чого рятувальники разом з співробітниками Національного парку "Джарилгацький" та ДП "Скадовське лісомисливське господарство" прокладають рукавну лінію, встановлюють мотопомпу для подачі води в осередок пожежі та ліквідують умовну пожежу.

По завершенню навчань було відмічено, що всі служби діяли злагоджено і навчальні питання відпрацювали у повному обсязі.

ГУ ДСНС України у Херсонській області