На першій черзі водопроводу у Комишанах виконано 98% робіт

7 лет назад 0

Робота, за словами підрядника, триває щоденно з 10 грудня і вже прокладено 3,4 км магістралі водогону, прокладено кабельну лінію та забезпечено роботу водозабірної свердловини.

Сьогодні водопровідні труби вже підведено до села та відбувся запуск поки що технічної води, повідомляється на сайті Херсонської ОДА.

Друга черга робіт розпочнеться у лютому і у третьому кварталі 2017 року усі роботи будуть завершені, а об’єкт здадуть в експлуатацію.

Як зазначила місцева мешканка, вода у селищі неналежного стану та псує техніку і крани, тому необхідність у будівництві цього водопроводу велика: «Люди дуже зраділи, коли дізнались, що про них потурбувались і селище нарешті матиме достатньо очищену воду».

Проект будівництва водозабору фінансується Державним фондом регіонального розвитку та міською радою, загальна вартість якого 26,76 млн грн.

Загалом буде прокладено 6,4 км водогону та збудовано 6 артезіанських свердловин, потужністю 3600 м3/добу якісної питної води.

Роботи на першій черзі було профінансовано з державного та міського бюджету шляхом співфінансування у розмірі близько 14 млн грн.