На Таврійському напрямку ворог продовжує вживати заходів щодо посилення контролю над окупованими територіями, — Генштаб ЗСУ

2 года назад 0

Тридцять перший день героїчного протистояння української нації військовому вторгнення РФ. Ворог продовжує повномасштабну збройну агресію проти нашої Держави, завдання агресії залишаються невиконаними. Триває підготовка та переміщення додаткових підрозділів Східного військового округу на територію України.

Оперативну інформацію станом на 12:00 26 березня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог не проводить наступальних операцій на волинському напрямку. Одночасно відбувається виведення з пунктів постійної дислокації підрозділів Збройних Сил Республіки Білорусь на полігони.

На Полісському напрямку ворог продовжує обстрілювати населені пункти, активних наступальних дій не проводить.

Ворог не проводив наступальних дій на Сіверському напрямку. Основні зусилля ворог зосередив на утримання раніше окупованих кордонів, зазнав втрат та відступив на деяких напрямках.

На Слобожанському напрямку ворог утримує окуповані раніше кордони, перегрупується та нарощує угруповання військ з метою проведення наступ у окремих районах. Він продовжує обстріли міста Харкова.

На Донецькому напрямку ворог сконцентрував зусилля на утримання позиції та підготовці до наступ, невдалий у спробах просунутися, зазнав втрат. Продовжував намагатися штурму міста Маріуполь, наніс авіаудари та здійснив артилерійський обстріл цивільної та військової інфраструктури. Він намагався просунутися, щоб окупити центральну частину міста.

Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, готується до нападу на Сєвєродонецьк. Провів штурмові дії на Авдіївському напрямку та намагався розробити наступ у напрямку населеного пункту Новобахмутівка, але безрезультатно.

Підрозділи Сил оборони України відбили спроби штурму населеного пункту Новомайорське та наступ у напрямку населеного пункту Красногорівка. Ворог був невдалим, зазнав важких втрат і відступив.

На Таврійському напрямку ворог продовжує вживати заходів щодо посилення контролю над окупованими територіями. Також проводить фільтраційні заходи, намагається встановити жорсткий адміністративний та поліцейський режим.

Основні зусилля Сил оборони спрямовані на недопущення наступу ворога на напрямках Кривого Рогу, Запоріжжя та оборони Миколаїв, утримання деяких ділянок морського узбережжя; захист та оборона критика l інфраструктура; звільнення тимчасово окупованих територій.

На Південнобузькому напрямку ворог здійснив інженерну техніку позицій та здійснив артилерійський обстріл деяких підрозділів ЗСУ. Він вживає заходів для відновлення боєздатності та поповнення запасів.

Ймовірно, що окупанти не відмовляться від спроб проведення наступальних операцій, диверсій, ракетних та повітряних ударів по важливій військовій та цивільній інфраструкту

Сили оборони України вживають заходів для оборони баз (морських портів) у Чорноморській зоні оперативної дії.

Ми переможемо разом! Вірте в Збройні Сили України! Зберігаймо спокій! Слава Україні!