Навіщо омбудсмен приїздила на Херсонщину

6 лет назад 0

Із 6 червня із моніторинговою поїздкою у Херсоні перебуває Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова (на фото), повідомляє офіційний сайт Херсонської міськради.

Робочий візит омбудсмен здійснила з метою дослідження стану місць несвободи, що знаходяться на території Херсона. Зокрема, Людмила Денісова відвідала Херсонську виправну колонію № 61 та слідчий ізолятор, що знаходиться на вулиці Перекопській.

Такі візити, за її словами, показують, що існує чимало порушень прав людини майже на кожній ланці пенетенціарної системи. Це стосується порушення права на медичну допомогу, на особистий простір, на оплату праці ув’язнених, на належне харчування, недискримінацію та ін.

"Сьогодні Україні дуже потрібна концепція розвитку пенітенціарної служби. Дуже важливо, щоб права людини дотримувались на всіх ланках, включаючи і місця утримання засуджених", — зауважила Людмила Денісова під час зустрічі із міським головою Володимиром Миколаєнком.

Також було обговорено питання перенесення слідчого ізолятора, що знаходиться у центрі Херсона, за межі міста. Будівля, у якій наразі утримують в'язнів, знаходиться у вкрай несприятливому стані.

Фото сайт Херсонської міськради