Обережно, секта!

5 лет назад 0

До редакції ТРК “Херсон Плюс” звернулася занепокоєна херсонка. Говорить, її донька, науковець-лінгвіст, повірила… та не у Бога, а у пастора. Тож своєю історією жінка вирішила поділитися і з нашими читачами — застерігає тих, хто хоча б якимось чином причетний до цієї церкви зі статусом громадської організації.

Мати розповідає, що її донька – молода жінка – після смерті брата ще довго не могла отямитись. Трагедія спустошила — батьки та чоловік втамувати біль намагались. Та їх любові і зусиль виявилося недостатньо. Тож у пошуках спокою дівчина вирішила піти на уроки англійської. “Церква “Христа Спасителя” такі заняття проводить систематично — безкоштовно та з носіями мови.

Та англійська, на думку матері, обернулась для її доньки справжньою пасткою. Пастор, помітивши у молодої жінки хист до іноземної мови, застосував усі можливі важелі аби взяти під контроль її емоції та свідомість. Один із таких — абсолютна ізоляція від батьків. Мета — переклад проповідей — використати розум дівчини.

Занепокоєна мати розповідає, що вплив пастора виявився настільки сильним, що будь-яка спроба зв’язатися із донькою розцінювалася агресивно – як погроза чи насильство. І, як наслідок, не одна заява на батьків у поліцію. Йшлося про те, що мама й тато — перешкоджають її вибору, є проявом зла та диявола.

У свою чергу, мати також зверталася до поліції, прокуратури та СБУ.

Та правоохоронці вдіяти нічого не можуть, адже претензій у доньки до церкви жодних — насильства над нею ніхто не чинив. Та за словами батьків, насильство все ж є. Психологічне.

Пастор церкви використовує методи гіпнозу, приховані форми психологічного впливу на їх доньку, маніпулює цінностями. Наприклад, чи не щодень прихожани чують: “Заможна людина потрапляє в пекло, потрібно жити днем сьогоднішнім, не думати про завтрашній. Усе зайве віддати Богу”.

Із часу перших візитів дівчини до церкви пройшло вже 9 місяців. Тож її релігійна “залежність” триває майже рік і стає все сильнішою. Та найстрашнішим для матері та батька був перший місяць — період, коли зв’язок із донькою втратили. Повністю.

На сьогодні, їх головна мета — повернути дівчину та її чоловіка у нормальне й звичне життя. Без залежності. Як це зробити, вони поки не знають. Тож застерігають інших та просять про допомогу небайдужих.