Окупанти знову затримали жителя Херсонщини

2 года назад 0

27 березня росіяни викрали мешканця Херсонщини Віталія Лапчука та членів його родини. 

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбук його дружина .

«Він поїхав з товаришем купити пальне для автомобіля. О першій годині чоловік зателефонував та попросив відкрити. Коли я побачила його, мало не знепритомніла… Його обличчя було повністю розбите (ред.)… 9 озброєних людей увірвалося у будинок та почали обшук. Заглядали в кожну щілину… деякі речі вони знімали камерою, забрали у всієї родини телефони, 4 ноутбуки, забрали з двору машину джип патріот, дрібниці опускаю», — повідомила жінка.

Потім, за словами Галини Лапчук, її, чоловіка та старшого сина повезли на допит, одягнувши на голову кожному пакети. Їх привезли у Херсон. За словами жінки, на Кірова їх тримали з трьох годин дня до ночі. Увесь цей час вона чула, як допитують її чоловіка. «Потім прийшов, як я зрозуміла слідчий, та сказав, що я можу йти. У мене почалася істерика. Я почала кричати, не знаю чому, що чоловіка вбили й сина хочете убити. Я нікуди не піду вбивайте і мене… Потім він подумав, викликав когось і нас з сином почали виводити. Я запитала про свого чоловіка, на що мені відповіли, що він зізнався у тероризмі, і його будуть судити у росії», — написала Галина Лапчук.

Потім її з сином, за словами Галини, відвезли у місто, і їм довелося у комендантську годину йти пішки додому. І на цьому їх неприємності не закінчилися. Повернувшись додому, вони побачили, що в будинок залетіла ракета.