Оприлюднені кандидати на посаду директора Херсонського обласного краєзнавчого музею

7 лет назад 0

В Херсоні триває процедура попередньої підготовки до конкурсу на заміщення керівних посад в обласних комунальних закладах культури. Сьогодні вже відомі основні кандидати на посаду директора Херсонського обласного краєзнавчого музею.

Серед них Антон Костенко – завідувач організаційно-методичного відділу Херсонської централізованої бібліотечної системи, кандидат історичних наук за спеціальністю «музеєзнавство та пам’якознавство», відомий фахівець з питань історії південноукраїнської археології та музейної справи. Він є автором близько 30 наукових та науково-популярних праць, опублікованих в Україні та закордоном (у США, Білорусі та Молдові). Про офіційну підтримку саме цієї кандидатури вже заявили авторитетні фахівці, зокрема: директор Центру пам'яткознавства Національної академії наук України Олена Титова, в. о. начальника управління культури міста Херсон Світлана Моспан, завідувач кафедри всесвітньої історії та історіографії Херсонського державного університету Віталій Андрєєв.

Іншим «фаворитом» конкурсу є чинний керівник цього закладу, заслужений працівник культури України, Тетяна Братченко, що очолює Херсонський обласний краєзнавчий музей з 1993 року.

Окрім них про бажання висуватися на посаду директора раніше заявляв науковий співробітник музею, відомий громадський активіст, член Української республіканської партії, Андрій Лопушинський.

Заяви і документи на заміщення посади директора Херсонського обласного краєзнавчого музею приймаються Управлінням культури Херсонської обласної державної адміністрації до 22 лютого, тож усі бажаючі ще встигають запропонувати свої кандидатури.