Патрульні виявили дві сім’ї із дітьми, які жили на сміттєзвалищі

4 года назад 0

Інспектори зі зв’язків із громадськістю нашого управління, а також шкільні офіцери поліції, регулярно перевіряють сім’ї, які опинились у складних життів обставинах. Таким родинам патрульні надають допомогу, стежать за здоров’ям дітей, умовами їх побуту. А нещодавно вони отримали повідомлення про те, що на території міського сміттєзвалища проживають діти. Позавчора інспектори спільно з представниками служби у справах дітей вирушили туди, щоб це перевірити. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

І на місці інформація підтвердилась. Патрульні виявили там дві родини. Вони проживали в саморобних будівлях, зібраних із підручних матеріалів. В умовах повної антисанітарії, відсутності елементарних засобів гігієни жили загалом 7 дітей віком від півтора до 14 років. Найменші навіть не мали свідоцтва про народження.

Дорослі громадяни розповіли, що всі вони приїхали із Закарпатської області на заробітки кілька місяців тому. Коштів, щоб поїхати додому, наразі не мають. Тому працюють тут же – займаються сортуванням та переробкою відходів.

Виявлених дітей разом із матерями поліцейські доправили до дитячого відділення клінічної лікарні ім. Є.Є Карабелеша. Вирішується питання щодо повернення сімей додому.