Під постійними обстрілами, але з вірою у перемогу: як живуть в Осокорівці на Херсонщині

2 года назад 0

Вперше від початку вторгнення Росії волонтерам вдалось доставити гуманітарну допомогу до Осокорівки Нововоронцовської ТГ. Російські військові обстрілюють село щодня. В ньому і у Старій Осокорівці з 3 тисяч жителів лишилось 219. Вони живуть у небезпеці, бо вирішили, що їм немає куди їхати.

Про це Суспільному розповів депутат Херсонської обласної ради Ігор Йосипенко.

За словами Ігоря Йосипенка, команда волонтерів і раніше привозила гуманітарну допомогу жителям Осокорівки, але передавала її через військовослужбовців ЗСУ.

"Коли ми тільки під’їхали до першого будинку, то нас вразило, що люди були усміхнені, дружньо почали нам допомагати розвантажувати гуманітарну допомогу. Атмосфера була така двояка" — розповів Ігор Йосипенко.

 

Депутат облради говорить, що з одного боку, люди зустрічали усміхнені. Дуже оперативно працювали, тому що близько були вибухи.

"З іншого, ми побачили зруйновані будинки. Відгук війни явно накладений на цей населений пункт. Тому у нас не було можливості не тільки роздавати ці пакунки, а й навіть нормально поспілкуватися з ними. Це було небезпечно. На момент, коли ми закінчили розвантажувати пакети, помітили в небі над нами гелікоптер. Це були росіяни, які слідкували за нашими діями", — розказав Йосипенко.

 

 

Також депутат обласної ради сказав, що команда волонтерів продовжує забезпечувати всім необхідним жителів звільнених сіл.

 

 

Доставляють продукти до Нововоронцовки та інших населених пунктів. Трьома автобусами привозять продуктові набори жителям і знову повертаються до Кривого Рогу за наступною партією.

Фото: Ігор Йосипенко