Підозрюється у співпраці з РФ заступниця голови в окупаційному пенсійному фонді Херсонської області»/>

8 месяцев назад 0

Заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі окупаційній заступниці голови пенсійного фонду Херсонської області.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, підозрювана в липні 2022 року стала заступницею голови в незаконно створеному пенсійному фонді Херсонської області.

“Вона брала участь в організації роботи фейкової установи, добору співробітників та їх подальшого “навчання”, видавала відомчі нормативно-правові акти та складала розпорядчі документи”, – повідомляє прокуратура. 

Наприкінці жовтня  незаконний пенсійний фонд реорганізували у “відділення фонду пенсійного та соціального страхування РФ по області”. У ньому підозрювана стала заступницею керівника, де продовжила працювати на користь РФ, ідеться в повідомленні.

На сайті Офісу Генпрокурора опублікували підозру 61-річній Вікторії Кугук із Берислава.

Фото з "Бази зрадників Херсона"

За даними телеграм-каналу “База зрадників Херсона”, раніше Вікторія Кугук обіймала посаду начальника управління адміністративного забезпечення Головного управління Пенсійного фонду України в Херсонській області.  Її донька, Катерина Кугук, також добровільно спіпрацює з окупаційною владою. Вона була однією з організаторок і учасниць проведення незаконного референдуму у Херсонській морській академії.

Підозрюваній загрожує ув’язнення до 10 років із конфіскацією майна.

У вересні 2023 року стало відомо, що судитимуть окупаційну заступницю голови пенсійного фонду Херсонської області Юлію Караулову й окупаційну голову пенсійного фонду в Скадовському районі Василя Єропкіна. Їм загрожує ув’язнення від п’яти до десяти років із конфіскацією майна.