Поліція звертається до мешканців області у зв’язку з кібератакою

7 лет назад 0

27 червня, комп’ютери державного і приватного сектора зазнали вірусних атак. Вірус видає всю інформацію на інфікованому комп’ютері, а потрапляє у систему електронною поштою. Вірус шифрує файли на комп’ютері, а після цього вимагає гроші за їх розшифровку. Спеціалісти уточнюють, що початкова інфекція відбувається через фішингове повідомлення (файл Петя.арх) або оновлення програми М.Е.doc. Поширення локальною мережею – через DoblePulsar та EternalBlue, аналогічно методам WannaCry .

У зв’язку з цим відділ протидії кіберзлочинності в Херсонській області Причорноморського УКП ДКП НПУ закликає громадян вжити всіх необхідних заходів, аби забезпечити себе від вірусної атаки:

По перше, зробіть копії всіх важливих даних на зйомних незалежних носіях.

По-друге, оновіть операційну систему, браузер і антивірус до останніх версій.

По-третє, уважно вивчайте файли, які отримуєте електронною поштою, навідь якщо вони надійшло з перевірених поштових скриньок.

Якщо лист підозрілий, ні в якому разі не відкривайте його. Крім того, в листі може бути посилання на сторонній ресурс. У разі, якщо в розширенні будь-якого файлу .jdf або pdf, .xls, .docx, tif в кінці буде дописано .js, ні в якому разі його не скачувати і не відкривати цей файл.

Відділ комунікації поліції Херсонської області