Помічника начальника УСБУ на Херсонщині затримали за державну зраду

2 года назад 0

Помічника начальника управління СБУ в Херсонській області, полковника Ігоря Садохіна затримали в Чернівцях. Про це повідомив начальник Патрульної поліції України Євгеній Жуков.

“Садохіна прийняли за державну зраду. Він зливав інформацію з евакуації управління з Херсона. За ними вертольоти всю дорогу гналися, вже з життям прощалися”, — повідомив він.

За словами Євгенія Жукова, подібні зрадники під час війни заслуговують на розстріл.

Ігор Садохін мав доступ до всіх мобілізаційних планів та документів з дислокації, шляхів відходу українських військ.

Нагадаємо, що кількома днями раніше за підозрою у державній зраді затримали міського голову Куп’янська Харківської області Геннадія Мацегору. Він публічно зізнався у добровільній здачі міста російським військам.

Також під час спецоперації військових вдалося затримати міського голову Південного Харківської області Олександра Брюханова, його заступника, керівника місцевого відділу поліції та дільничого інспектора міста. Всім їм інкримінують державну зраду.

А 2 березня стало відомо про смерть голови Кременецької територіальної громади на Луганщині Володимира Струка. Попередня причина смерті — вогнепальне поранення в область серця. Струк був активним прибічником “ЛНР”.

Олег БАТУРІН.