Працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили двох браконьєрів

6 лет назад 0

Під час чергового рейду щодо протидії рибному браконьєрству працівники відділення поліції в порту «Херсон» виявили двох чоловіків, які сіткою здійснювали незаконний вилов живих біоресурсів.Працівники відділення поліції в порту «Херсон» відпрацьовували територію річки Дніпро. В районі набережної парку «Слави» поліцейські помітили човен з двома чоловіками на борту. Як з’ясувалося, вони здійснювали вилов риби у забороненому місці.

За словами начальника відділення поліції в порту Херсон Максима Жаркова, в цьому місці знаходиться зимувальна яма. В ході перевірки поліцейські виявили в човні сітки та незаконно виловлену рибу (густирю, тарань, товстолоба та молодь товстолоба).

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України "Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом" (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років).

Головне управління Національної поліції Херсонщини інформує любителів рибалки, що згідно з наказом Управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Херсонській області, починаючи з 20 листопада 2017 року до початку весняно-літньої нерестової заборони 2018 року, забороняється здійснювати промисловий та любительський лов водних біоресурсів на зимувальних ямах у рибогосподарських водних об’єктах в зоні контролю Херсонрибоохорони.

Відділ комунікації поліції Херсонської області