Прикордонники Херсонського загону підбили підсумки за червень

7 лет назад 0

Протягом червня 2017 року обстановка на ділянці Херсонського прикордонного загону була складною та динамічною, особливо на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Там, контрольні служби окупантів практично щоденно, навмисно уповільнювали пропускні операції, через що, громадяни вимушені були по декілька годин очікувати на виїзд з материкової частин України до анексованого півострова. При цьому, у порівнянні з минулим роком, потік транспортних засобів зменшився у двічі.

Під час несення служби в пунктах пропуску через державний кордон та в контрольних пунктах «Каланчак», «Чаплинка» прикордонники не пропустили 85 громадян, з яких 35 іноземців, виявили 3 підроблених та 18 недійсних паспортних документи. До адміністративної відповідальності притягнули 153 громадянина , з яких 87 — за порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї та наклали штрафів на 57 тисяч гривень.

За результатами оглядової роботи прикордонники самостійно та спільно з представниками митниці в 13 випадках виявили заборонені для переміщення товари та предмети. З них, у 5 випадках товари переміщувались у спеціально облаштованих схованках.

На морській ділянці кордону під час патрулювання акваторії Чорного моря прикордонники виявили та передали встановленим порядком 23 заборонених знарядь лову, понад 1,5 кілометри риболовецьких сіток та 90 кілограмів морепродуктів на загальну суму 290 тисяч гривень.

Прес-служба Херсонського прикордонного загону