Психологічна допомога родинам загиблих в авіакатастрофі та співробітникам МАУ

4 года назад 0

Волонтери – професійні фахівці з кризових ситуацій — миттєво відгукнулися на заклик авіакомпанії МАУ про допомогу сім’ям загиблих членів екіпажу та пасажирів рейсу PS752 для надання психологічної допомоги.

Протягом середи, 8-го січня, понад 50 волонтерів звернулися до авіакомпанії і запропонували свою фахову допомогу не тільки рідним і близьким загиблих у катастрофі, але й співробітникам МАУ, які в ці важкі дні перебувають у стані постійного стресу.

Всі 2500 співробітників авіакомпанії тією чи іншою мірою залучені до подолання наслідків трагічної катастрофи в Ірані: антикризовий штаб працює цілодобово з метою максимального сприяння якомога скорішому завершенню розслідування причин аварії, яка сталася; надання допомоги сім’ям загиблих пасажирів та членів екіпажу. Ця робота триває у стані емоційного стресу, оскільки троє трагічно загиблих пілотів та шестеро бортпровідників були членами авіаційної родини МАУ.

Психологічна допомога наразі надається сім’ям загиблого екіпажу вдома, в офісі авіакомпанії, забезпечується супровід до експертних центрів МВС для проведення ДНК- експертизи.

Окрім того, цілодобово надається фахова підтримка працівникам контактного центру МАУ, які працюють на «гарячій лінії», активованій у зв’язку із авіакатастрофою.

У приміщенні передпольотного брифінгу екіпажів чергують бортпровідники-інструктори, які пройшли спеціальну психологічну підготовку. Крім того, підтримку екіпажам надають професійні фахівці з кризових ситуацій, які запропонували допомогу за власною ініціативою.

Робота психологів із співробітниками авіакомпанії триватиме і надалі, допоки в цьому буде потреба.

Авіакомпанія МАУ щиро дякує всім, хто надає підтримку в цей важкий момент. Окрему подяку МАУ висловлює волонтерам – фахівцям з кризових ситуацій, — а також керівництву відділу психологічного забезпечення Держаної Служби з надзвичайних ситуацій.

За інформацією прес-служби авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України»