Рада безпеки ООН обговорить звірства рф

2 года назад 0

Сьогодні, 28 червня, Рада безпеки ООН  збереться обговорити звірства росії проти мирних жителів. Приводом для термінового засідання став ракетний удар росії по Кременчуку на Полтавщині.

Про це напередодні повідомив  речник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік.

Також про засідання Ради безпеки написала ввечері 27 червня в твітері постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Ґрінфілд.

«Огидно. Абсолютно огидно. Рада Безпеки збереться, щоб обговорити звірства росії проти мирних жителів. Ми повинні продовжувати притягувати росію до відповідальності».

А голова Полтавської військової адміністрації Дмитро Лунін повідомив у телеграмі: в області сьогодні оголосили День жалоби для вшанування пам’яті загиблих після обстрілу ТРЦ «Амстор» у Кременчуку.

«На знак скорботи буде приспущено Державний Прапор України з чорною стрічкою на будівлях органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій», – написав Лунін у телеграмі.

За останніми даними, внаслідок вчорашнього ракетного обстрілу ТРЦ у Кременчуку спалахнула пожежа на площі понад 10 тисяч квадратних метрів, загинули 18 людей, 36 — зникли безвісти, по медичну допомогу звернулися 59 людей, 25 із них – опинлися в лікарняних стаціонарах. Розбір руїн продовжується.

Прем’єр  Великої Британії Борис Джонсон на зустрічі лідерів «G7» заявив, що цей  удар «вкотре показав масштаб жорстокості та варварства»  Володимира Путіна.

Державний секретар США Ентоні Блінкен назвав ракетний напад по ТРЦ «останнім у низці звірств»:

«Світ жахнувся від ракетного удару росії, що влучив у велелюдний український торговельний центр – останній у низці звірств. Ми продовжуватимемо підтримувати наших українських партнерів і притягати до відповідальності росію, в тому числі, винних у звірствах», – написав він у твітері.