Рятувальники організували рейд у місцях заборонених для купання

7 лет назад 0

9 червня рейдова бригада у складі представників обласної служби ДСНС, Суворовської районної у м. Херсоні ради та засобів масової інформації побувала у місцях несанкціонованих для купання.

Цього дня на головній міській набережній по проспекту Ушакова було досить людно. Зокрема, група студентів Гідрометеорологічного технікуму, чекала на переправу аби дістатись протилежного берега Дніпра, де на своїй базі відпочинку святкуватимуть день Нептуна. Хлопці та дівчата були досить організованими, і охоче поділились своїми знаннями з поведінки на воді. Рятувальники ж у свою чергу вручили їм тематичні листівки, і звернули увагу молоді на те, щоб під час відпочинку дотримувались цих простих, але таких важливих правил.

Рейдівці поспілкувались із власниками маломірних суден, які розповіли, що купаються тут в основному чоловіки, які заходять у воду в нетверезому стані. Проте нещасних випадків не пригадують. У їх катерах є певна кількість і рятувальних кругів, і аптечки. Тож при певній ситуації зможуть надати допомогу. Загалом охочих покупатись, окрім одного чоловіка, на набережній в цей час не було. А от на набережній ім. Генерала О. Федорова в районі парка Слави одразу кинулись в очі невеликі групки відпочивальників, серед яких були й дорослі, й підлітки. Всі знають, що купатись тут не можна, проте на це не зважають. Адже живуть недалеко, і в таку спеку йдуть сюди, щоб освіжитись. Далеко не запливають, так з краю і назад на сушу. Рятувальники і їм нагадали основні правила безпечного купання і ввічливо попросили аби вони все-таки своє дозвілля проводили на пляжах, які офіційно визначені для купання. Про заборону ж купання у цих місцях свідчать встановлені стенди «Купатись заборонено!».

«На даний час у Херсоні після проведених комісійних обстежень дозволеними для відпочинку є 4 пляжі , а саме «Молодіжний», «Панські розваги», «Гідропарк» та пляж Морського порту. У цьому році, на жаль, на водоймах області загинуло 4 осіб, зокрема 1 чоловік потонув на Чорному морі у Скадовську при спробі дістатись до острова Джарилгач. Лишень декілька днів тому назад зафіксовано два випадки порятунку на воді дітей у Іванівському та Нижньосірогозькому районах, які купались у місцевих водоймах для цього непристосованих. У Херсоні трагічних випадків не було. Багаторічна сумна статистика свідчить, що трагічні випадки найчастіше стаються саме на стихійних пляжах та у каналах, які взагалі для купання не призначені і є найбільш небезпечними», — таку інформацію озвучила журналістам начальник сектору зв’язків із ЗМІ та роботи з громадськістю ГУ ДСНС області Квіта Заобурна.

Цього ж дня рятувальники 20-ї ДПРЧ по охороні Суворовського району тренувались надавати допомогу потопаючим. У лічені хвилини після отриманого сигналу вони прибули до набережної і за допомогою присторю «Соломинка» дістали постраждалого з води, надавши йому відповідну домедичну допомогу.

У ході рейду рятувальники вкотре наголосили громадянам на необхідності дотримання правил безпечного відпочинку на воді, виконання яких можливе при особистій організованості та дисцилінованості.