Села об’єднають з містами, — підписано закон

6 лет назад 0

Об’єднання міста з селом надає нові можливості: для сел — якісні соціальні та адміністративні послуги, для міст — нові території для розбудови.

Такі можливості прописані у підписаному президентом законі про добровільне приєднання населених пунктів до обласних міст, передає «ЗіБ».

Так, Петро Порошенко підписав зміни до Закону України «Про добровільне об’єднання територіальних громад» щодо добровільного приєднання територіальних громад сіл, селищ до територіальних громад міст республіканського Автономної Республіки Крим, обласного значення».

Нагадаємо, закон № 6466 був прийнятий Верховною Радою 3 квітня.

В документі закладені основи вирішення низки питань, пов’язаних із розбудовою інфраструктури великих міст та можливості скористатися результатами соціально-економічних, культурних та інших проектів, які здійснюються за рахунок видаткової частини міського бюджету значної частини населення відповідних сіл та селищ, які працюють у місті і сплачують до його бюджету податки.

Законотворці впевнені, що від об’єднання в одну територіальну громаду виграє як місто-центр, так і села та селища, що є його «супутниками».

Наразі для мешканців населених пунктів стануть доступними більш якісні соціальні, адміністративні, інші послуги, які надаються з місцевого бюджету. А великі міста отримують нові території для розбудови, в тому числі комфортні зелені жилі райони.