Сільські готельєри отримають податкові канікули

6 лет назад 0

Сільські «готельєри» платитимуть стільки ж податків, як і продавці власної продукції тваринництва. Відповідні зміни до законодавства пропонують внести народні депутати. Бо це допоможе вирішити проблему зайнятості на селі.

Такі норми передбачає проект закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування доходів, отриманих у сфері сільського зеленого туризму» (№7400, передає "ЗіБ"

Відповідно до проекту, доходи, отримані від надання послуг з розміщення (проживання) і харчування у сфері сільського зеленого туризму, оподатковуються згідно з правилами щодо оподаткування доходів від продажу власної продукції тваринництва.

Під зазначеною діяльністю пропонується розуміти послуги, які надаються виключно на базі майна особистих селянських господарств. Розміщення відпочиваючих здійснюється у житлових будинках, в яких проживають господарі; кількість ліжко – місць для відпочиваючих обмежується 10.

Автори вважають, що їх ініціатива сприятиме вирішенню проблеми зайнятості на селі, розвитку інфраструктури, зокрема, в малих та віддалених населених пунктах, комплексному розвитку сільських територій, а також підвищенню рівня доходів соціально вразливих верств сільського населення.